14.08.2013

filety z flądry z pieprzem smażone...

Składniki:


1 kg filety flądry, - ile potrzeba mąka pszenna, 1 łyżka sól, 2 łyżki pieprz czarny grubo mielony, 1 sztuka cytryna na sok, - ile potrzeba olej rzepakowy do smażenia

filety z flądry dobrze opłukać pod zimną wodą

osuszyć ręcznikiem papierowym i przed włożeniem do maki skropić je cytrynowym sokiem

do reklamówki wsypać około 1 szklanki mąki i wymieszać ją z solą i pieprzem

filety włożyć do reklamówki i wszystkie w mące obsypać - taki sposób nie brudzi talerza i nie sypie się po stole a siatkę od razu wyrzucasz

na gorącym oleju smażyć filety na złocisto z obu stron

takie fląderki lubimy na kolację do pieczywa.......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!