21.08.2013

fasolka żółta na sercach kurczaka i szyjkach kaczych...

Składniki:


1/2 kg serca kurczaka, 4 sztuki szyje kaczki, 5 litrów woda, 4 sztuki ziele angielskie całe, 2 sztuki liść laurowy, 2 łyżki vegeta, 1 pęczek włoszczyzna, 6 sztuk ziemniaki, 1/2 kg fasolka żółta, 2 łyżeczki papryka ostra, - do smaku maggi, - do smaku śmietana

szyje kaczki i serca kurczaka zagotować w małej ilości wody i tę wodę wylać

wlać nową wodę 5 litrów, dodać ziele angielskie, liście laurowe i vegetę

gotować do miękkości szyjek i serc - gotowe szyje wyjąc z garnka i obrać z nich mięso

do wywaru wsypać zmiksowaną włoszczyznę, ziemniaki pokrojone w kostkę, fasolkę pokrojoną na mniejsze słupki

dodać obrane mięso i gotować z 30 minut na mniejszym ogniu

do smaku doprawić maggi, papryką ostrą mieloną, na talerzu dodać śmietanę12% do smaku.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!