23.07.2013

żółta fasolka z czosnkiem i masłem gotowana z solą guerande...

Składniki:


50 dag żółta fasolka, 1 litr woda, 2 duże czosnek ząbki, 1 łyżka masło, 1 łyżeczka sól morska guerande Royal Brand


z fasolki usunąć końcówki i dobrze opłukać

zalać wodą i gotować z 20 minut na mniejszym ogniu

z 5 minut przed końcem gotowania dodać sól, ząbki czosnku, masło, gotową fasolkę odlać na sito - tak przygotowaną lubimy podjadać po kolacji.......SMACZNEGO!!!

Royal Brand - SÓL MORSKA GUERANDE: kraj pochodzenia Francja - sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii zielonoszare zabarwienie powodują naturalne minerały - zastosowanie: wzbogaca wszystkie dania, szczególnie owoce morza, steki i pozostała cała gama dań kuchni francuskiej - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem, co ułatwia nabieranie soli łyżeczką - pojemność: 200 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!