Składniki:
1/2 opakowania spaghetti,
4 sztuki podudzia kurczaka,
1 opakowanie przyprawa do makaronu po indonezyjsku Royal Brand,
2 łyżki masło do smażenia,
- do smaku maggi,
1 łyżeczka vegeta,
- ile potrzeba koperek siekany
spaghetti ugotować na "al dente" w osolonej wodzie
opłukać zimną wodą i na sito odcedzić
podudzia umyte i osuszone oprószyć czerwoną słodką papryką, przyprawą kucharka i na maśle klarowanym zrumienić
dodać opakowanie przyprawy do makaronu po indonezyjsku
wlać 1,5 szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa
do smaku dodać maggi
podać ze spaghetti polanym wywarem sosu i przybrać papryką konserwową kolorową........SMACZNEGO!!!
mieszanka przypraw do makaronu po indonezyjsku Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu - skład: cebula suszona, cebula prażona, por suszony, suszona kapusta, szczypiorek suszony, liofilizowana bazylia - opakowanie: 30 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!