27.07.2013

spaghetti po indonezyjsku z kurczakiem...

Składniki:


1/2 opakowania spaghetti, 4 sztuki podudzia kurczaka, 1 opakowanie przyprawa do makaronu po indonezyjsku Royal Brand, 2 łyżki masło do smażenia, - do smaku maggi, 1 łyżeczka vegeta, - ile potrzeba koperek siekany

spaghetti ugotować na "al dente" w osolonej wodzie

opłukać zimną wodą i na sito odcedzić

podudzia umyte i osuszone oprószyć czerwoną słodką papryką, przyprawą kucharka i na maśle klarowanym zrumienić

dodać opakowanie przyprawy do makaronu po indonezyjsku

wlać 1,5 szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa

do smaku dodać maggi

podać ze spaghetti polanym wywarem sosu i przybrać papryką konserwową kolorową........SMACZNEGO!!!

mieszanka przypraw do makaronu po indonezyjsku Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu - skład: cebula suszona, cebula prażona, por suszony, suszona kapusta, szczypiorek suszony, liofilizowana bazylia - opakowanie: 30 gram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!