Składniki:
1 rulon ciasto francuskie,
1 opakowanie budyń waniliowy,
400 ml mleko,
1,5 łyżki cukier,
10 sztuk truskawki,
- w opisie bita śmietana,
- ile potrzeba posypka
z 400 ml mleka odlać trochę do wymieszania budyniu
resztę zagotować z cukrem i wlać do gotującego się mleka budyń i zagęścić mieszając
odstawić do wystudzenia na zimno
z ciasta francuskiego wycinać kubkiem krążki i wkładać je do silikonowych foremek 4x7 cm
do każdej foremki włożyć łyżkę zimnego budyniu
na budyń nakładać plastry truskawek
z resztek francuskiego ciasta zrobić paseczki i nałożyć je na truskawki
piec w 200C około 30 minut
bita śmietana: 1/2 szklanki śmietany 30% ubić z 1 łyżką cukru pudru na sztywno
na ostudzone ciasto nałożyć bitą śmietanę i posypać posypką czekoladową.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!