3.06.2013

wątróbka na ostro z bazylią,cebulą,czosnkiem i jabłkiem...

Składniki:

50 dag wątróbka kurczaka 3 łyżki mąka 3 łyżki smalec 1 łyżka papryka ostra, 3 sztuki cebula 6 ząbków czosnek 2 sztuki jabłka 2 łyżki bazylia, - do smaku sól morska

wątróbkę oczyścić, opłukać i obsuszyć

obsypaną mąką usmażyć na smalcu

posypać ostrą papryką i wsypać pokrojoną w talarki cebulę, czosnek i w kostkę jabłka

podlać wodą, wsypać bazylię i dusić pod przykryciem z 10 minut

smaczna wątróbka do pieczywa lub innych dodatków jakie lubisz.....SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!