2.06.2013

makaron z gulaszem...

Składniki:

2 szklanki makaron świderki , - w opisie gulasz , 1/2 szklanki śmietana , 1/2 pęczka koperek siekany

makaron ugotować na "al dente" w osolonej wodzie

GULASZ:szynkę surową b/kości 30 dag pokrojoną w kostkę podsmażyć na smalcu z cebulą i czosnkiem pokrojonymi w kostkę

doprawić do smaku 1 łyżką przecieru pomidorowego, vegetą, maggi

dolać 2 szklanki wody i dusić do miękkości mięsa

śmietanę 12% słodką wymieszać z mąka i zagęścić sos

do gulaszu dodać makaron, koperek, paprykę słodką i wymieszać

smaczne, szybkie jedzonko na obiad........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!