Składniki:
3 sztuki jajka,
3/4 szklanki cukru,
1/2 szklanki mąka kokosowa Royal Brand,
1/2 szklanki mąka tortowa,
1 budyń śmietankowy,
1 łyżeczka proszek do pieczenia,
- wiórki kokosowe ile potrzeba,
40 dag truskawki
jajka i cukier ubić na puszysto mikserem, na dużych obrotach z 5 minut
do masy jajecznej wsypać przesiane mąki z budyniem i proszkiem do pieczenia - zamiast budyniu można dodać mąkę ziemniaczaną 1/2 szklanki lub kisiel
mikserem ciasto utrzeć na gładko z 3 minuty na średnich obrotach
silikonowa forma z kominem 24 cm
ciasto przełożyć do formy, szpatułką wyrównać wierzch i posypać wiórkami kokosowymi
na wiórkach rozłożyć truskawki opłukane i obsuszone z wody
piec w 200C około 40 minut do suchego patyczka
mąka kokosowa Royal Brand obłędnie pachnie i te 1/2 szklanki w cieście jest bardzo aromatyczne i bardzo smakuje w połączeniu z truskawkami.....ciasto ma jeden feler: szybko się zjadło i duży plus: bez tłuszczu jest mniej kaloryczne........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!