18.05.2013

szynka w sosie cebulowo-paprykowym z maggi do smaku....

Składniki:

1 kg szynka surowa świeża,2 łyżki papryka słodka, 1 łyżeczka vegeta, 1 łyżeczka cayenne, 4 łyżki olej, 1 sztuka liście laurowe, 4 sztuki ziele angielskie, 5 sztuk cebula, 2 szklanki woda, maggi do smaku, 1/2 pęczka koperku

szynkę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym

natrzeć mięso maggi, papryką, cayenne, vegetą i na całą noc do lodówki

na gorącym oleju obsmażyć mięso i dodać ziele i liść laurowy

dodać połówki obranych cebul, wlać wodę i dusić z 30 minut pod przykryciem na małym ogniu

mięso wyjąć pokroić na porcje i dalej dusić z 30 minut

miękkie mięso wyjąć i cały wywar z cebulami zmiksować blenderem - będzie naturalnie zagęszczony sos, dodać koperek posiekany

do smaku doprawić maggi - nie trzeba już wtedy soli dodawać

pyszne mięso z sosem do dodatków jakie lubisz........SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!