1 kg szynka surowa świeża,2 łyżki papryka słodka, 1 łyżeczka vegeta, 1 łyżeczka cayenne, 4 łyżki olej, 1 sztuka liście laurowe, 4 sztuki ziele angielskie, 5 sztuk cebula, 2 szklanki woda, maggi do smaku, 1/2 pęczka koperku
szynkę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym
natrzeć mięso maggi, papryką, cayenne, vegetą i na całą noc do lodówki
na gorącym oleju obsmażyć mięso i dodać ziele i liść laurowy
dodać połówki obranych cebul, wlać wodę i dusić z 30 minut pod przykryciem na małym ogniu
mięso wyjąć pokroić na porcje i dalej dusić z 30 minut
miękkie mięso wyjąć i cały wywar z cebulami zmiksować blenderem - będzie naturalnie zagęszczony sos, dodać koperek posiekany
do smaku doprawić maggi - nie trzeba już wtedy soli dodawać
pyszne mięso z sosem do dodatków jakie lubisz........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!