60 dag młode ziemniaki,1 sztuka śląska kiełbasa,1 sztuka cebula,1 sztuka jajko, 1 łyżka vegeta,1 łyżeczka pieprz mielony,4 łyżki mąka pszenna,- ile potrzeba olej do smażenia,- ile potrzeba sos pomidorowy oregano
młode ziemniaki dobrze wyszorować i zmiksować w blenderze
do ziemniaków dodać kiełbasę i cebulę i zmiksować
masę wymieszać dobrze z mąką, jajkiem, przyprawami
na gorącym oleju smażyć rumiane placki ziemniaczane
sos pomidorowy: 60 dag pomidory zmiksować ze skórką - włożyć do garnuszka i podgrzewać do odparowania wody
doprawić do smaku cukrem, solą, oregano, cayenne
placki podać z zimnym sosem pomidorowym.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!