Składniki:
1 opakowanie galaretka truskawkowa,
1 opakowanie galaretka pomarańczowa,
180 gram/opakowanie biszkopty,
2 sztuki pomarańcze bez pestek,
150 gram/opakowanie serek waniliowy homo
biszkopty zmielić w blenderze na drobno
pomarańcze obrać i podzielić na cząstki
galaretki rozpuścić w 400 ml gorącej wody i ostudzić
foremki silikonowe 7x4cm
na dno foremek wsypać czubata łyżkę biszkoptów
dodać 2 łyżki galaretki pomarańczowej wymieszanej z serkiem homo waniliowym
zamieszać biszkopty z galaretką
na wierzch położyć cząstki pomarańczy
do lodówki do stężenia
do foremek rozlać galaretkę truskawkową i do lodówki do stężenia
smaczne, lekkie galaretkowe babeczki.......SMACZNEGO!!!
Mniam mniam ;)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:)
OdpowiedzUsuń