5 płatów ciasto francuskie, 1/4 szklanki sok pomidorowy, 1/2 łyżeczki oregano, 3 sztuki parówki cienkie, 1 sztuka cebula, 1 średni ogórek zielony świeży, - w opisie ogórki z cebulą
ciasto francuskie odmrozić wg wskazówki na opakowaniu
każdy płat (5 sztuk)) przeciąć na połowę
każdą połówkę posmarować sokiem pomidorowym wymieszanym z oregano
nałożyć po pół parówki cienkiej podzielonej na dwie części
nałożyć krążek cebuli i dwa krążki ogórka zielonego
nakryć połówką ciasta i widelcem przygnieść brzegi wokoło
wierzch posmarować sokiem pomidorowym z oregano
piec w 200C około 20-25 minut
podać z ogórkami, cebulą wymieszanymi do smaku pieprzem i solą
pysznie nadziane francuskie poduszki na kolację.......SMACZNEGO!!!
Uwielbiam ciacho francuskie ;)
OdpowiedzUsuńSuper danie.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :-)
OdpowiedzUsuń