28.03.2013

żeberka na szybki obiad...

Składniki:

5 porcji żeberka wieprzowe z wywaru, 1 łyżka smalec, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Prymat, 4 sztuki cebula, 3/4 łyżeczki Kucharek - uniwersalna, 2 torebki kasza gryczana, - jaką lubisz surówka

lubimy żeberka ugotowane wcześniej w wywarze do zupy, są szybciej miękkie i do tego jest i zupa i drugie danie

żeberka wyjąć z wywaru i na smalcu je zrumienić posypane pieprzem

do żeberek dodać pokrojoną dość grubo cebulę

dolać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem z 15 minut - zrobi się fajny sosik

do smaku doprawić jarzynką

i tak mamy szybki obiad.....podać z kaszą gryczaną i np. z czerwoną kapustą z cynamonem i jabłkiem (jest u mnie u mnie w DANIA Z KAPUSTĄ-RÓŻNE).......SMACZNEGO!!!

2 komentarze:

  1. Anonimowy3/28/2013

    Podoba mi sie ze dajesz krutkie opisy.
    Dlatego zawsze je czytam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję... lubię zwięźle i w temacie danej potrawy...

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!