Składniki:
5 porcji żeberka wieprzowe z wywaru,
1 łyżka smalec,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony Prymat,
4 sztuki cebula,
3/4 łyżeczki Kucharek - uniwersalna,
2 torebki kasza gryczana,
- jaką lubisz surówka
lubimy żeberka ugotowane wcześniej w wywarze do zupy, są szybciej miękkie i do tego jest i zupa i drugie danie
żeberka wyjąć z wywaru i na smalcu je zrumienić posypane pieprzem
do żeberek dodać pokrojoną dość grubo cebulę
dolać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem z 15 minut - zrobi się fajny sosik
do smaku doprawić jarzynką
i tak mamy szybki obiad.....podać z kaszą gryczaną i np. z czerwoną kapustą z cynamonem i jabłkiem (jest u mnie u mnie w DANIA Z KAPUSTĄ-RÓŻNE).......SMACZNEGO!!!
Podoba mi sie ze dajesz krutkie opisy.
OdpowiedzUsuńDlatego zawsze je czytam
dziękuję... lubię zwięźle i w temacie danej potrawy...
Usuń