8.03.2013

szczawiowa z jajkami...

Składniki:

2 litry woda, 2 kostki kostka rosołowa, 6 sztuk ziemniaki, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 2 słoiczki szczaw konserwowy, 1/2 szklanki śmietana, 2 łyżki mąka pszenna, - do smaku maggi, 8 sztuk jajka na twardo

wodę zagotować i wrzucić kostki rosołowe

włożyć ziemniaki pokrojone w kostkę i ugotować do miękkości

wsypać szczaw do wywaru i zagotować

do smaku doprawić pieprzem, maggi

zagęścić zupę śmietaną 18% wymieszaną z mąką

jajka obrać i dodać do zupy

SMACZNEGO!!!

1 komentarz:

  1. o takiej zupy jeszcze nie jadłam, słyszałam ale nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!