Składniki:
1/2 kg pieczarki,
3/4 kg kapusta kiszona,
1 sztuka cebula,
2 łyżki olej,
3 szklanki mąka pszenna,
1 szklanka mleko,
1 szklanka woda gazowana,
2 łyżki olej,
1 łyżeczka cukier,
1/2 łyżeczki sól
dobrze ubić ciasto naleśnikowe, jeśli ciasto jest za gęste to dolać więcej wody gazowanej i odstawić na 30 minut
na oleju zeszklić cebulę u usmażyć pieczarki - kiszoną kapustę ugotować do miękkości, odcedzić z wody i dodać do pieczarek, podsmażyć do odparowania wody, doprawić pieprzem i maggi
przed pierwszym smażeniem patelnię pędzelkiem posmarować olejem, potem już nie trzeba
smażyć cienkie naleśniki i zawijać w nie kapustę z pieczarkami
można jeść takie lub zapiekane, u nas zawsze z barszczem do picia.......SMACZNEGO!!!
świetny pomysł:) wyglądają bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuń