9.03.2013

babeczki z musem jabłkowym i z oryginalną wanilią Bourbon Madagaskar...

Składniki:

2 sztuki jajka, 1 szklanka maślanka, 1/2 szklanki olej, 1/2 szklanki cukier, 2 łyżeczki wanilia mielona typ bourbon madagaskar Royal Brand, 2 szklanki mąka tortowa, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki soda oczyszczona, 6 sztuk jabłka, - do posypania cukier puder


6 sztuk - jabłka zetrzeć na tarce grubsze oczka, w rondlu wymieszać z 1 łyżką cukru i 1/2 łyżeczki soku cytryny, mieszając zagotować na konsystencję musu i wystudzić

mokre składniki dobrze wymieszać rózgą z cukrem i wanilią zmieloną

wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą i wymieszać nie za dokładnie

do 12 foremek silikonowych rozłożyć ciasto

na wierzch nałożyć po 1 łyżce musu

piec w nagrzanym piecyku 200C około 30 minut

ostudzone babeczki posypać pudrem cukrem......babeczki smacznie pachną wanilią "bourbon madagaskar" z nutą jabłek.......POLECAM.......SMACZNEGO!!!!

wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także dla smakoszy do dań z kurczaka - opakowanie: 20 gram

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!