Składniki:
1 kg żeberka wieprzowe,
1 łyżka smalec,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
1 łyżeczka jarzynka,
1 łyżka papryka słodka mielona,
4 łyżki mąka pszenna,
2 sztuki liście laurowe,
2 sztuki ziele angielskie,
2 szklanki woda,
- do smaku maggi,
50 dag ziemniaki ugotowane,
1 łyżka koperek siekany,
- jaką lubisz surówka
umyte porcje żeberek osuszyć i obsypać mąką - na gorącym smalcu zrumienić z każdej strony
dodać pieprz, paprykę, jarzynkę, ziele angielskie, liście laurowe, wodę i dusić pod przykryciem do miękkości żeberek (około 40 minut)
gotowe do smaku doprawić maggi
podać z ziemniakami tłuczonymi z koperkiem i np. kapustą kiszoną z grzybami........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!