2 większe golonki indyka, 4 łyżki olej, 1 torebka przyprawa kurczak na dziko Royal Brand, 1,5 szklanki woda, - do smaku maggi, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 4 łyżeczki mąka pszenna, 1/2 szklanki śmietana
umyte i obsuszone golonki indyka na gorącym oleju zrumienić z każdej strony
do golonek wlać wodę i wsypać torebkę przyprawy kurczak na dziko
dusić na mniejszym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa - około 30-40 minut

golonki włożyć do sosu - podać na obiad z czym się lubi........SMACZNEGO!!!
golonki indycze z mieszanką "kurczak na dziko" Royal Brand były pyszne w smaku a sos rozpływał się w ustach.....POLECAM przyprawę nie tylko do kurczaka....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!