15.02.2013

golonki indycze na dziko...

Składniki:

2 większe golonki indyka, 4 łyżki olej, 1 torebka przyprawa kurczak na dziko Royal Brand, 1,5 szklanki woda, - do smaku maggi, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 4 łyżeczki mąka pszenna, 1/2 szklanki śmietana

umyte i obsuszone golonki indyka na gorącym oleju zrumienić z każdej strony

do golonek wlać wodę i wsypać torebkę przyprawy kurczak na dziko

dusić na mniejszym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa - około 30-40 minut

golonki gotowe wyjąć i mąką wymieszaną ze śmietaną 12% zagęścić sos - do smaku doprawić maggi i pieprzem

golonki włożyć do sosu - podać na obiad z czym się lubi........SMACZNEGO!!!

mieszanka przypraw "kurczak na dziko" Royal Brand: nie zawiera glutaminianu sosu, bez soli, produkt naturalny - skład: suszone pomidory, pieczarki suszone, liście laurowe, czosnek, cebula, seler, por, estragon, tymianek, natka pietruszki - przygotowanie: mieszankę namoczyć w wodzie z 30 minut i wszystko wlać do danej potrawy, dusić ile wymaga - opakowanie: 50 gram potrawa

golonki indycze z mieszanką "kurczak na dziko" Royal Brand były pyszne w smaku a sos rozpływał się w ustach.....POLECAM przyprawę nie tylko do kurczaka....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!