14.02.2013

buraczki na zimno do obiadu z solą morską guerande...

Składniki:

1 kg buraki czerwone małe, 1 sztuka cebula, 2 łyżki oliwa, 3/4 łyżeczki sól morska guerande Royal Brand, 3/4 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1,5 łyżeczki cukier, 1 łyżka ocet winny jabłkowy

wybieram małe buraki gdyż szybciej się ugotują i rzadko się trafia na łykowate lub gorzkawe

ugotować buraki w łupinie do miękkości, około 40 minut

opłukać pod zimną wodą, lepiej się będą obierać

w blenderze na tarce "wiórki" zetrzeć buraki

do startych buraków dodać pokrojoną w kosteczkę cebul i resztę dodatków - dobrze wymieszać........SMACZNEGO!!!

Royal Brand - SÓL MORSKA GUERANDE: kraj pochodzenia Francja - sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii zielonoszare zabarwienie powodują naturalne minerały - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem, co ułatwia nabieranie soli łyżeczką - pojemność: 200 gram

SÓL MORSKA GUERANDE wzbogaca wszystkie dania, szczególnie owoce morza, steki i pozostała cała gama dań kuchni francuskiej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!