Składniki:
1 kg buraki czerwone małe,
1 sztuka cebula,
2 łyżki oliwa,
3/4 łyżeczki sól morska guerande Royal Brand,
3/4 łyżeczki pieprz czarny mielony,
1,5 łyżeczki cukier,
1 łyżka ocet winny jabłkowy
wybieram małe buraki gdyż szybciej się ugotują i rzadko się trafia na łykowate lub gorzkawe
ugotować buraki w łupinie do miękkości, około 40 minut
opłukać pod zimną wodą, lepiej się będą obierać
w blenderze na tarce "wiórki" zetrzeć buraki
do startych buraków dodać pokrojoną w kosteczkę cebul i resztę dodatków - dobrze wymieszać........SMACZNEGO!!!
Royal Brand - SÓL MORSKA GUERANDE: kraj pochodzenia Francja - sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii
zielonoszare zabarwienie powodują naturalne minerały - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem, co ułatwia nabieranie soli łyżeczką - pojemność: 200 gram
SÓL MORSKA GUERANDE wzbogaca wszystkie dania, szczególnie owoce morza, steki i pozostała cała gama dań kuchni francuskiej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!