Składniki:
1 sztuka serce cielęce,
1 sztuka cebula,
2 sztuki ogórek kiszony,
1 łyżeczka musztarda miodowa,
- do smaku przyprawa maggi,
2 łyżeczki pieprz czarny ziarnisty świeżo mielony,
- szczypta Cayenne,
- ile potrzeba śmietana,
- ile potrzeba mąka pszenna,
2 łyżki natka pietruszki mrożona,
2 sztuki liść ziele,
1/2 łyżeczki sól morska,
- ile potrzeba smalec lub olej
dobrze usunąć krew i umyć serca i zagotować = WAŻNE = ze 3-4 razy wylewać wodę i wlać nową i zagotować = jak już nie zmieniamy wody to dajemy sól 1/2 łyżeczki i ziele z liściem i na małym ogniu gotujemy do miękkości ok 1,5-2 godziny
z ostudzonych serc wykrawam wszystkie tłuszczyki, żyłki itp. i kroję mięsko na kawałeczki == a kotki mają ucztę z wykrawek resztkowych....
na smalcu lub oleju zrumienić lekko cebulkę posiekaną - potem dać serca, przyprawy i podsmażać- potem dać starte kiszone ogórki i musztardę- dolać wody w ilości wg uznania i dusić z 15 minut
na koniec wymieszać mąkę ze śmietaną i doprowadzić do zagęszczenia mieszając- dałam zamrożoną posiekaną natkę pietruszki
podałam z ziemniakami i ogórkiem konserwowym......SMACZNEGO!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!