Składniki:
50 dag wątróbka kurczaka,
1/2 opakowania przyprawa GRILL Prymat,
4 łyżki mąka pszenna,
1/4 kostki smalec,
5 sztuk cebula,
1 łyżeczka cukier,
- do smaku sól morska,
- do smaku pieprz czarny mielony,
3 sztuki jabłka,
1 łyżka cukier,
1/2 łyżeczki kardamon
wątróbkę umyć, oczyścić i osuszyć - obsypać przyprawą "grill" i do lodówki na całą noc
obsypaną mąką wątróbkę smażyć na smalcu na rumiano - na koniec nakryć pokrywką i na mniejszym ogniu smażyć z 3 minuty
na innej patelni usmażyć cebulę na smalcu posypaną do smaku cukrem, solą, pieprzem
w rondlu pokrojone jabłka ze skórką poddusić z cukrem, kardamonem z 5 minut
na talerzu posypać wątróbkę solą morską
pyszna wątróbka na kolację.....SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!