19.12.2012

wątróbka "grill" z jabłkami i cebulą...

Składniki:


50 dag wątróbka kurczaka, 1/2 opakowania przyprawa GRILL Prymat, 4 łyżki mąka pszenna, 1/4 kostki smalec, 5 sztuk cebula, 1 łyżeczka cukier, - do smaku sól morska, - do smaku pieprz czarny mielony, 3 sztuki jabłka, 1 łyżka cukier, 1/2 łyżeczki kardamon

wątróbkę umyć, oczyścić i osuszyć - obsypać przyprawą "grill" i do lodówki na całą noc

obsypaną mąką wątróbkę smażyć na smalcu na rumiano - na koniec nakryć pokrywką i na mniejszym ogniu smażyć z 3 minuty

na innej patelni usmażyć cebulę na smalcu posypaną do smaku cukrem, solą, pieprzem

w rondlu pokrojone jabłka ze skórką poddusić z cukrem, kardamonem z 5 minut

na talerzu posypać wątróbkę solą morską

pyszna wątróbka na kolację.....SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!