2.12.2012

mielone kotlety z jabłkiem ...

Składniki:


50 dag mielone wieprzowe, 1 sztuka bułka namoczona w wodzie, 1 sztuka jajka, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka jarzynka, 2 łyżki tarta bułka, 1 duże jabłko, 2 łyżki smalec

wieprzowe mielone dobrze wyrobić z jajkiem, odciśniętą bułką namoczoną, pieprzem mielonym jarzynką, tarta bułką

do wymieszanego mięsa zetrzeć na grubszych oczkach duże jabłko bez skóry i lekko wymieszać

na gorącym smalcu smażyć rumiane kotlety - gdy usmażone nakryć pokrywką i dusić ze 2-3 minuty - są bardziej puszyste.......
SMACZNEGO!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!