11.12.2012

jabłka cynamonowe pod kruszonką...

Składniki:


6 sztuk jabłka, 1/2 szklanki cukier, 1 łyżka cynamon Royal Brand, 1/2 łyżeczki sok z cytryny, kruszonka, 1 sztuka jajko, 1/2 szklanki cukier, 1/2 kostki masło, 25 dag mąka tortowa, 2 łyżki kaszka manna

jabłka umyte pokroić ze skórką na większe kostki i w garnku z cukrem,cynamonem, sokiem cytrynowym dusić z 10 minut mieszając - zostawić do ostudzenia

z podanych składników zrobić kruszonkę - większe kawałki kruszonki

szklana forma wysmarowana masłem i tartą bułką - do formy wyłożyć jabłka i na wierzch rozłożyć kruszonkę

piec w nagrzanym prodiżu około 35-40 minut - inne piecyki nagrzane 200C i 35-40 minut

smaczna jabłkowa kruszonka na ciepło i na zimno.......
SMACZNEGO!!!

CYNAMON ROYAL BRAND - smak: lekko słodki - zapach: aromatycznie słodki - zastosowanie: do aromatyzowania przystawek, ciastek, ryżu, grysiku, marmolad, pierników, kompotów, grzańców - ja lubię dodać do mięs wieprzowych pieczonych, drobiu, wątróbek i do śledzi matiasów

2 komentarze:

  1. Pysznie wygląda...
    Dołączam do obserwatorów - zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń
  2. I kolejny raz kusisz, mniam mniam ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!