Składniki:
6 sztuk jabłka,
1/2 szklanki cukier,
1 łyżka cynamon Royal Brand,
1/2 łyżeczki sok z cytryny,
kruszonka,
1 sztuka jajko,
1/2 szklanki cukier,
1/2 kostki masło,
25 dag mąka tortowa,
2 łyżki kaszka manna
jabłka umyte pokroić ze skórką na większe kostki i w garnku z cukrem,cynamonem, sokiem cytrynowym dusić z 10 minut mieszając - zostawić do ostudzenia
z podanych składników zrobić kruszonkę - większe kawałki kruszonki
szklana forma wysmarowana masłem i tartą bułką - do formy wyłożyć jabłka i na wierzch rozłożyć kruszonkę
piec w nagrzanym prodiżu około 35-40 minut - inne piecyki nagrzane 200C i 35-40 minut
smaczna jabłkowa kruszonka na ciepło i na zimno.......
SMACZNEGO!!!
CYNAMON ROYAL BRAND - smak: lekko słodki - zapach: aromatycznie słodki - zastosowanie: do aromatyzowania przystawek, ciastek, ryżu, grysiku, marmolad, pierników, kompotów, grzańców - ja lubię dodać do mięs wieprzowych pieczonych, drobiu, wątróbek i do śledzi matiasów
Pysznie wygląda...
OdpowiedzUsuńDołączam do obserwatorów - zapraszam do mnie
I kolejny raz kusisz, mniam mniam ;)
OdpowiedzUsuń