Składniki:
50 dag grubo mielona mielona szynka,
1 sztuka cebula,
1 sztuka jajko,
1 łyżeczka pieprz czarny grubo mielony,
3/4 łyżeczki sól morska,
1 sztuka bułka namoczona w wodzie,
1 łyżka tarta bułka,
4 łyżki mąka pszenna,
1/4 kostki smalec
mięso świeżej szynki zmielić na dużych oczkach w maszynce do mięsa
namoczoną bułkę w wodzie dobrze odcisnąć z wody
do mięsa dodać bułkę, jajko, pokrojoną cebulę, pieprz, sól, tartą bułkę i dobrze wszystko ręką wymieszać - odstawić na 20 minut
na gorącym smalcu smażyć kotlety obsypane mąką na mocno rumiano
na koniec pod przykryciem na mniejszym ogniu poddusić z 5 minut
smaczne grubo mielone kotlety i na obiad i do pieczywa......
SMACZNEGO!!!
Ja uwielbiam każde mielone:D
OdpowiedzUsuń