25.11.2012

mięsko z shoarmą w sosie cebulowym...

Składniki:


1 kg bez kości łopatki,1/2 łyżeczki pieprz mielony,1 łyżka shoarma Royal Brand, 1 łyżeczka jarzynki,6 łyżek oleju,4 duże cebule,woda 3 szklanki,maggi do smaku, 1 łyżka koperek mrożony

łopatkę natrzeć 4 łyżkami oleju i shoarmą, pieprzem mielonym, jarzynką - do naczynia włożyć pokrojoną cebulę i wszystko wymieszać - na całą noc do lodówki

do rondla dać 2 łyżki oleju i na gorący włożyć same mięso - mocno obsmażyć z każdej strony

mięso wyjąć z rondla i podsmażyć cebulę

do cebuli włożyć ponownie mięso, podlać wodą i dusić na mniejszym ogniu do miękkości mięsa

na koniec mięso pokroić na porcje a cały sos z dodatkami zmiksować blenderem - sos jest naturalnie zagęszczony, bez mąki - dodać do smaku maggi, koperek i wymieszać

mięso z sosem podać z czym się lubi......
SMACZNEGO!!!

Royal Brand-skład przyprawy z Indii shoarma: chili, kmin, sól, czosnek, papryka, kwas tłuszczowy, - smak: pikantna - zapach: harmonijny, lekki zapach wędzenia - nie zawiera glutaminianu sodu i soli

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!