27.11.2012

jabłka w burakach z chrzanem i solą morską guerande...

Składniki:


3 sztuki jabłka reneta, 4 łyżki olej, 1 łyżka cukier, 1 łyżeczka sól morska guerande Royal Brand, 3/4 łyżeczki pieprz czarny grubomielony, 1/2 kg buraczki ugotowane, 1 łyżka chrzan ze słoika

jabłka reneta obrać ze skórki i pokroić na 2 cm kawałki

do garnka wlać olej i na rozgrzany wsypać jabłka, cukier, sól morska guerande, pieprz mielony i z 5 minut dusić delikatnie mieszając

wcześniej ugotowane buraczki obrać ze skóry i w misie blendera poszatkować na paseczki cienkie

dodać buraczki do jabłek z łyżką chrzanu

podsmażać ze 3 minuty delikatnie mieszając

jabłuszka w buraczkach z chrzanem smakują najlepiej ostudzone......POLECAM.....
SMACZNEGO!!!

Royal Brand - SÓL MORSKA GUERANDE, kraj pochodzenia Francja - sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii
zielonoszare zabarwienie powodują naturalne minerały - opakowanie: szklany praktyczny słoik z dużym otworem, co ułatwia nabieranie soli łyżeczką - pojemność: 200 gram

SÓL GUERANDE wzbogaca wszystkie dania, szczególnie owoce morza, steki i pozostała cała gama dań kuchni francuskiej

dla mnie ta sól ma smak lekko kwaskowaty i uznałam, że będzie pasować do moich buraczków....i warto było ją użyć....POLECAM tę sól dla smaku.....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!