Składniki:
2 woreczki kasza gryczana z grzybami SYS "Dania Babci Zosi",
30 dag podgrzybki,
2 łyżki smalec,
1 większa cebula,
1 łyżeczka pieprz mielony,
- do smaku sól,
1 szklanka bulion warzywny (może być z kostki),
3 łyżki śmietana,
2 łyżki natka pietruszki,
- jaką lubisz surówka,
- do posypania natka pietruszki
podgrzybki oczyścić i 2x zagotować po 10 minut
na smalcu podsmażyć pokrojoną cebulę i włożyć do niej podgrzybki
podsmażać z 10 minut mieszając
dolać 1 szklankę bulionu i pod przykryciem dusić z 30 minut na małym ogniu
na koniec doprawić pieprzem, solą, śmietaną, natką pietruszki - zagotować i zdjąć z ognia
do osolonego wsypać z woreczków kaszę gryczaną z grzybami SYS i gotować około 20 minut - wylać na sito
kaszę na talerz nałożyć łyżką do lodów, podać z podgrzybkami i surówką jaką lubisz (ja miałam buraczki w słoiczku zasmażane), posypać natką pietruszki ......
SMACZNEGO!!!!
od firmy SYS otrzymałam wygraną kaszę gryczaną z grzybami, opakowanie jest estetyczne i zachęcające do wzięcia do ręki i zakupu, po otwarciu pudełka uwalnia się mocny zapach grzybów suszonych, po ugotowaniu ma smak grzybów i wyczuwalne ugotowane suszone grzyby
moj ulubiony obiad :)
OdpowiedzUsuńwpraszam sie :)