14.10.2012

matiasy w czosnku i natce selera...

Składniki:


8 sztuk matiasy filety, 5 ząbków czosnek, 2 łyżki natka selera posiekana, 1 łyżka cukier, 1 łyżeczka pieprz mielony, 1 łyżeczka ocet 10 %, 1 łyżka musztarda miodowa, 1 sztuka cebula, - ile potrzeba olej

matiasy ze 4x wymoczyć po 20 minut- za każdym razem zmieniać zimną wodę

ząbki czosnku pokroić w talarki, cebulę pokroić w kostkę, natkę selera posiekać i w misce wymieszać pozostałe składniki bez oleju

do przypraw włożyć matiasy w 2-3 cm kawałkach i delikatnie wszystko wymieszać

do miski wlać oleju tyle, aby przykrył matiasy - do lodówki odstawić najlepiej na całą noc........
SMACZNEGO!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!