27.08.2012

kotlety z gotowanej kury w rosole...

Składniki:


1/2 sztuki kura z rosołu, - ile potrzeba warzywa z rosołu, 1 sztuka jajko, 1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka pieprz mielony, 3/4 szklanki tarta bułka, 1/4 szklanki woda gazowana, - ile potrzeba olej do smażenia

lubimy rosół z kury rosołowej, kura jako porcja w rosole nie za bardzo nam smakuje, ale w wersji smażonych kotletów to zjadamy co do okruszka

mięso kury (ok.3/4 kg miała połówka) obrać ze skóry i kości, marchewki, pietruszkę i kawałek selera wyjąć z rosołu

wszystko zmielić w maszynce na drobnym sitku

do mięsa dodać jajko, paprykę słodką, pieprz mielony, tartą bułkę i wody gazowanej, wszystko dobrze wymieszać

na oleju smażyć kotlety dość płaskie na rumiano z każdej strony

smaczne kotlety i na ciepło i na zimno.....
SMACZNEGO!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!