28.07.2012

śliwki z malagą w muffinie rumowe cappuccino....z prodiża...

Składniki:


MOKRE:
** 2 sztuki jajka
** 1/2 szklanki olej
** 1 szklanka maślanka
** 1/2 szklanki cukier
SUCHE:
** 3 szklanki mąka pszenna
** 2 łyżeczki proszek do pieczenia
** 2 torebki rumowe cappuccino
DODATKI:
** 4 sztuki malaga czekoladki
** 20 dag śliwki bez pestek
** - ile potrzeba cukier puder

mokre składniki dobrze roztrzepać - ubić rózgą

wsypać suche składniki i "byle jak" wymieszać

do kominkowej posmarowanej olejem i obsypanej tartą bułką przełożyć z połowę ciasta

na ciasto położyć czekoladki malaga

na malagę poukładać dość gęsto śliwki bez pestek

teraz przełożyć resztę ciasta i w nagrzanym prodiżu piec około 40 minut 200C - po 20 minutach odłączyć dolną grzałkę (nie przypali się spód)

w piecykach,kuchenkach tyle samo piec w 200C

upieczoną muffinę zostawić do dobrego wystudzenia - potem posypać ją pudrem cukrem

muffina o bogatym smaku rumu, czekolady malaga, śliwek....
SMACZNEGO!!!!

2 komentarze:

  1. O matko, to połączenie smakowe brzmi... rozpustnie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!