Składniki:
60 dag wątróbka indycza,
2 łyżki olej,
1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony,
2 łyżeczki pieprz ziołowy,
2 łyżeczki papryka słodka,
3 duże cebula,
- do smaku sól morska
używam mikrofalę Whirlpool z opcją combi i grill- można w niej nie tylko gotować, rozmrażać ale szybko nawet wysmażyć na rumiano z chrupiącą skórką mięsko,skwarki,kiełbasę,ryby,drób, piecze też serniki i dobre ciasta z małą zawartością mąki==upiekłam wątróbkę z cebulką bez pryskania z patelni==naczynie wysmarowałam olejem i włożyłam wątróbkę posypaną papryką słodką, pieprzem ziołowym i czarnym
kuchenkę ustawiłam na combi 350 Wat i 10 minut = naczynie bez przykrycia i włączyłam,
gdy kuchenka dała sygnał zakończenia, wyjęłam miskę i dołożyłam na wierzch pokrojoną cebulę wymieszaną z ciut solą i na 350 Wat na 5 minut- gdy dała sygnał wymieszałam delikatnie wszystko i jeszcze na 5 minut
wątróbka jest miękka i delikatna, solę na talerzu..........SMACZNEGO!!!!
AKCJA:
ooo :) super !
OdpowiedzUsuńTeż robię, czasem z porem i jabłkami. Pyszna jest :)
OdpowiedzUsuń