11.06.2012

z mikrofali: indycza wątróbka z cebulką..

Składniki:

60 dag wątróbka indycza, 2 łyżki olej, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, 2 łyżeczki pieprz ziołowy, 2 łyżeczki papryka słodka, 3 duże cebula, - do smaku sól morska

używam mikrofalę Whirlpool z opcją combi i grill- można w niej nie tylko gotować, rozmrażać ale szybko nawet wysmażyć na rumiano z chrupiącą skórką mięsko,skwarki,kiełbasę,ryby,drób, piecze też serniki i dobre ciasta z małą zawartością mąki==upiekłam wątróbkę z cebulką bez pryskania z patelni==naczynie wysmarowałam olejem i włożyłam wątróbkę posypaną papryką słodką, pieprzem ziołowym i czarnym

kuchenkę ustawiłam na combi 350 Wat i 10 minut = naczynie bez przykrycia i włączyłam,

gdy kuchenka dała sygnał zakończenia, wyjęłam miskę i dołożyłam na wierzch pokrojoną cebulę wymieszaną z ciut solą i na 350 Wat na 5 minut- gdy dała sygnał wymieszałam delikatnie wszystko i jeszcze na 5 minut

wątróbka jest miękka i delikatna, solę na talerzu..........SMACZNEGO!!!!
AKCJA:

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!