30.06.2012

wątróbka z lubczykiem smażona...czyli WĄTRÓBKOWE FANTAZJE

Składniki:


50 dag wątróbki z kurczaka, 3 łyżki smalec, - ile potrzeba mąka pszenna, 2 sztuki cebula, 2 łyżki lubczyk, 1 łyżeczka pieprz mielony, 1 łyżeczka magi, 1/2 pęczka koperek

wątróbkę oczyścić i umyć - polać magi, posypać 1 łyżką lubczyku resztę w trakcie smażenia posypać i wymieszać delikatnie

na smalcu smażyć obsypaną mąką wątróbkę na rumiano, dać resztę lubczyku i pieprz, dołożyć cebulę pokrojoną i razem podsmażać - na koniec posypać koperkiem

smaczna, delikatna wątróbka i na obiad i do chlebka na kolację...posolić do smaku po usmażeniu.........SMACZNEGO!!!

1 komentarz:

  1. uwielbiam wątróbkę, ale do tej pory jadłam ją tylko z cebulką. :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!