15.06.2012

łopatka z kaszą gryczaną CENOS w sosie...

mam przyjemność zarekomendować wyjątkową w smaku i jakości kaszę gryczaną prażoną "CENOS", którą przygotowałam z sosem i mięskiem....
Składniki:

1 kg łopatka bez kości, 2 łyżeczki pieprz mielony sól morska, 1 łyżka papryka słodka, - ile potrzeba farsz z kapusty, - ile potrzeba śmietana mąka do sosu, 4 torebki kasza gryczana CENOS ugotowana, - w opisie surówka

łopatkę rozciąć na płat - na środek rozłożyć posiekaną kapustę kiszoną, posypać papryką, pieprzem - zwinąć roladę i związać nitką - po wierzchu natrzeć solą - na smalcu w rondlu obsmażyć z każdej strony roladkę - dolać 3 szklanki wody i dusić do miękkości - roladkę wyjąć i zagęścić sos śmietaną z mąką

ugotować kaszę gryczaną prażoną CENOS w torebkach w osolonej wodzie i odsączyć - buraczki ugotowane i starte wymieszać z posiekaną cebulą, solą, cukrem, octem i oliwą, wszystko wymieszać

podać porcje łopatki z kaszą polaną sosem i surówką....
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!