29.06.2012

kremowa kiszona kapusta z grzankami...

Składniki:


1 litr wywar z kurczaka, 1/2 pęczka włoszczyzna młoda, 6 sztuk ziemniaki młode, 1/2 szklanki kasza średnia, 30 dag kiszona kapusta, - do smaku pieprz mielony, majeranek, - do smaku magi, sól, 1 pęczek koperek, - ile potrzeba chleb na grzanki, 1 kubek śmietana



do wywaru z kurczaka dolać z 1,5 litra wody i zagotować - wsypać kaszę średnią, włoszczyznę pokrojoną i ziemniaki pokrojone w kostkę - gdy prawie miękkie włożyć kiszoną kapustę i gotować z 30 minut

do smaku doprawić pieprzem, maggi i solą - wsypać koperek, majeranek i całą zupę zmiksować blenderem - na koniec wymieszać ze śmietaną 18%

grzanki robię z chleba jaki mam akurat w domu w tosterze - potem gotowe tosty kroję na kostki - i grzanki gotowe

wlać krem do miseczki i na wierzch położyć grzanki...
SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!