31.05.2012

gęsia wątróbka smażona z....

Składniki:


70 dag gęsia wątróbka, 5 łyżek smalec, - ile potrzeba mąka pszenna, 1 główka czosnek, 1 sztuka cebula, 1 sztuka jabłko, 2 łyżeczki pieprz mielony, 1 łyżeczka jarzynka, - do smaku magi

gęsią wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć - obsypaną mąką dobrze usmażyć na smalcu z każdej strony - wsypać ząbki czosnku i podsmażać

dołożyć cebule i jabłka - do smaku dać pieprz, jarzynkę i maggi i co jakiś czas mieszając podsmażać


gęsia wątróbka nie jest tak sucha jak indycza, kacza: jest bardziej krucha i delikatniejsza....
SMACZNEGO!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!