2017-04-26

tortilla mięsno-warzywna...

Składniki:


tortilla 1 opakowanie/szpinakowa, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, cukier 1/2 łyżeczki, mięso mielone 30 dag, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, warzywa mrożone 1 opakowanie, sok pomidorowy 250 ml, mozzarella w kulce 1 opakowanie, ser żółty 4 plastry, sałata zielona 4 liście, keczup - ile potrzeba

cebulę białą posypaną cukrem na oleju rzepakowym zeszklić, dodać mięso mielone wieprzowe i podsmażać co jakiś czas mieszając

dodać kucharka, paprykę ostrą, pokrojoną czerwoną cebulę, wymieszać z mięsem

dodać mrożoną mieszankę zupa jesienna, wymieszać z mięsem

pod przykryciem dusić do miękkości warzyw na średnim ogniu

wlać gęsty sok pomidorowy, użyłam swój domowy, wymieszać, zagotować, gotować z 3 minuty, wystudzić

na placek tortilli szpinakowej nałożyć porcję mięsa, z 3 kawałeczki mozzarelli, plaster sera żółtego, poszarpaną sałatę

forma z papierem do pieczenia, układać zawinięte tortille, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec z 20 minut, podawać z keczupem - smaczne, sycące danie obiadowe............SMACZNEGO!!!