2017-01-10

piernikowe ciasto z kremem z serka homogenizowanego...

Składniki:


masło lub margaryna 15 dag, jajka 3 sztuki, cukier 3/4 szklanki, mleko 250 ml, mąka tortowa 430 gram, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 2 łyżeczki, kakao 2 łyżki, przyprawa do piernika 1 opakowanie

KREM Z SERKA HOMOGENIZOWANEGO: serek homogenizowany waniliowy 330 ml, masło 10 dag, cukier puder 2 łyżki, sok z pomarańczy 2 łyżki, skórka pomarańczowa 2 łyżki, pomarańcze 2 sztuki duże


składniki ciasta i kremu temperatura pokojowa, wszystkie składniki ciasta włożyć do pojemnika i mikserem utrzeć na jednolitą masę, forma silikonowa 25x25 cm, ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 40-45 minut, do suchego patyczka

składniki na krem: masło, cukier puder, sok z pomarańczy, startą skórkę z pomarańczy mikserem utrzeć z 2 minuty na dużych obrotach, dodać serek waniliowy homogenizowany i połączyć składniki

zimne ciasto przekroić na połowę, połowę kremu rozsmarować na cieście i nakryć drugim ciastem, rozsmarować resztę kremu, poukładać cienkie cząstki pomarańczy, schować do lodówki na kilka godzin - ciasto smakuje przepysznie.............SMACZNEGO!!!