2016-04-15

z warzywami, kukurydzą, porem makaron fusilli...

Składniki:


makaron 2 szklanki/suchy fusilli, warzywa mrożone 1 opakowanie, por 1 duży, kukurydza w puszce 1 puszka, olej rzepakowy 5 łyżek, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, śmietana gęsta 2 łyżki, sałata zielona - w opisie


makaron fusilli ugotować na "al dente" w osolonej wodzie, wylać na durszlak i przelać zimną wodą

na gorącym oleju zeszklić por drobno pokrojony, wsypać mrożone warzywa "na patelnię" i dusić do miękkości warzyw z 15 minut

wsypać odsączoną kukurydzę z puszki, dodać kucharka, pieprz mielony, śmietanę, zamieszać i dusić na średnim ogniu z 5 minut

sałatę opłukać i polać maślaną z cukrem, solą, pieprzem, octem jabłkowym

makaron podać z warzywami i sałatą - danie jest lekkie ale syte zarazem..............SMACZNEGO!!!