2015-02-17

śledziki matiasy z oliwkami,pieczarkami,czerwoną cebulą...

Składniki:


filety z matiasa marynowane w oleju 10 szuk, oliwki zielone 10 dag, pieczarki marynowane 15 dag, cebula czerwona 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 2 łyżeczki, cukier 1 łyżeczka, olej rzepakowy 3/4 szklanki


śledziki matiasy wyjąć z zalewy, opłukać pod zimną wodą, zosyawić na sicie aby obciekła woda, pokroić na 2 cm kawałki, włożyć do miski, posypać pieprzem, cukrem

dodać pokrojoną czerwoną cebulę, zielone oliwki przekrojone na połowę, pieczarki marynowane przekrojone na połowę

dać ocet, olej rzepakowy i wszystko wymieszać, do lodówki odstawić minimum na 4 godziny aby smaki sie przegryzły

smaczne matiasy nie tylko na "śledzika".............SMACZNEGO!!!