2014-12-06

szybkowar-filet indyka na kapuście kiszonej z pieczarkami...

Składniki:


filet z indyka 1 kg, Przyprawa do drobiu 2 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, oliwa 8 łyżek, kapusta kiszona 1 kg, pieczarki 1/2 kg, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka, śliwki suszone 4 sztuki, woda 3/4 szklanki


filety z indyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, obsypać przyprawami i na oliwie na patelni podsmażyć z każdej strony, przełożyć na talerz

na tym tłuszczu po indyku podsmażyć pieczarki z cebulą

kapustę kiszoną drobniej pokroić, dać do szybkowara / "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"/, posypać cukrem, dodać śliwki wędzone, pieczarki z tłuszczem, wlać wodę i wszystko wymieszać - na kapuście położyć indyka

szybkowar zamknąć zagotować, ogień ustawić na minimum i gotować 25 minut, szybkowar otowrzyć po 30 minutach aż sam spuści powietrze, mięso z kapustą w tym czasie jeszcze "dochodzi"

kapustę z szybkowara wyjąć cedzakiem na talerz, ułożyć na niej porcje indyka - smaczny, szybki, syty obiad a mięso indyka z szybkowara nie jest suche..................SMACZNEGO!!!