2014-11-29

szybkowar-roladka indycza z czosnkiem...

Składniki:


mięso indycze 1,5 kg, czosnek ząbki 10 sztuk, kucharek 1 łyżeczka, przyprawa gyros 1 opakowanie, oliwa 6 łyżek, woda 1 szklanka

mięso indyka opłukać, osuszyć, ponacinać na aby powstał płat mięsa - na mięsie rozłożyć ząbki czosnku obrane, posypac przyprawą i kucharkiem

ciasno zwinąć mięso jak roladę i obwiązać nicią lub sznurkiem - schować zawinięte w workeczku do lodówki na całą noc

w szybkowarze / "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"/ na gorącej oliwie zrumienić roladę z każdej strony, wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zagotowania zmniejszyć ogień na minimum i gotować z 25 minut

spuścić ciśnienie z szybkowara i wyjąć roladę - sos co pozostał można zmrozić i np. użyć do kopytek, kaszy, makaronu, bigosu itp.

z zimnej rolady usunąć sznurek i można kroić cienkie plastry do pieczywa

rolada jest smaczna, delikatna, krucha i domowa.............SMACZNEGO!!!