2014-01-01

z laskami cynamonu duszona czerwona kapusta...

Składniki:


1 mała czerwona kapusta, 1 łyżeczka kucharek, 1 łyżka cukier, 2 sztuki jabłka kwaśne, 2 sztuki cynamon laski Royal Brand, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 2 łyżeczki smalec, 1 sztuka liść laurowy, 2 sztuki ziele angielskie, - do smaku maggi, 1 łyżka mąka pszenna


kapustę drobno pokroić lub poszatkować, zalać wodą i zagotować - kapustę wylać na sito

odsączoną kapustę włożyć do rondla, wlać 2 szklanki wody i zagotować

dodać smalec, laski cynamonu, pokrojone jabłka, liść laurowy, ziele angielskie, cukier, kucharka i dusić na mniejszym ogniu z 40 minut bez przykrycia co jakiś czas mieszając

do smaku doprawić maggi, pieprzem

na koniec wsypać mąkę i szybko mieszając zagęścić kapustę

kapusta jest smacznym dodatkiem do obiadu z czym lubisz.......SMACZNEGO!!!