2013-09-05

pietruszkowo-cebulowe mielone na patyku z party dip barbecue...

Składniki:


50 dag mielone wieprzowo-wołowe, 1 sztuka cebula, 1 pęczek natka pietruszki, 1 sztuka jajko, 1 łyżeczka jarzynka kucharek,1 łyżeczka pieprzu mielonego, - ile potrzeba tarta bułka, - ile potrzeba olej rzepakowy, 4 sztuki cebula, - ile potrzeba bułki grahamki, 1 opakowanie party dip barbecue Prymat + składniki


cebulę zmiksować z natką pietruszki w pojemniku blendera

pietruszkę wymieszać z mielonym, jajkiem, jarzynką, pieprzem i wszystko dobrze wyrobić

wsypać tartej bułki tyle aby masa była nie za luźna

patyczki przyciąć do średnicy patelni - na patyczkach formować owalne mielone i obsypać je lekko tartą bułką

na patelni rozgrzać troszkę oleju i smażyć na rumiano z każdej strony mielone

pod koniec smażenia wsypać talarki cebuli i wszystko podsmażać z 5 minut

wymieszać opakowanie party dip barbecue z podanymi składnikami na opakowaniu

bułki grahamki rozciąć na 3 części i w tosterze je przypiec

podać na patyczkach mielone z grahamkami i dipem.........SMACZNEGO!!!


biorę udział w konkursie TUTAJ - "Twój sposób na imprezę"