2013-08-21

na herbatnikach truskawki w galaretce bez pieczenia...

Składniki:


200 gram herbatniki petit berry, 350 gram jogurt morelowy rzadki, 1 opakowanie galaretka agrestowa, 3/4 kg truskawki świeże, 2 opakowania galaretka truskawkowa


opakowanie petit beurry rozdrobnić na miałko w blenderze

przesypać zmiksowane herbatniki do miski wyłożonej folią kuchenną

galaretkę agrestową rozpuścić w 100 ml gorącej wody

galaretki truskawkowe rozpuścić w 800 ml gorącej wody

jogurt morelowy wymieszać z galaretką i zalać herbatniki i wymieszać

schować do lodówki do stężenia

truskawki obrać z szypułek i opłukać na sicie

rozłożyć je na herbatnikach i powciskać do środka

schować do lodówki

na wierzchu poukładać połówki truskawek i zalać je tężejącą galaretką i schować do lodówki na kilka godzin

wyjąc je z miski i usunąć folię

pysznie truskawkowe ciacho bez pieczenia........SMACZNEGO!!!