2013-06-19

mus truskawkowy z galaretką i herbatniczkami...

Składniki:


50 dag truskawki na mus, 4 łyżki cukier, 1 opakowanie galaretka truskawkowa, - ile potrzeba herbatniki małe, 1 opakowanie galaretka brzoskwiniowa, 20 dag truskawki


truskawki umyte zmiksować z cukrem w blenderze

galaretkę truskawkową rozpuścić w 200 ml gorącej wody i wymieszać z musem

wlać do naczynia i dołożyć małe herbatniczki z czekoladą

schować do lodówki do stężenia

galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 400 ml gorącej wody i wystudzić

umyte truskawki pokroić na plasterki i rozłożyć je na musie

dodać tężejącą galaretkę i schować do lodówki na kilka godzin

aby dobrze wyjąć deser z naczynia to wkładam na chwilę do miski z gorącą wodą - deser lekko po tym wychodzi

deser jest lekki, mało słodki i na upały najlepszy........SMACZNEGO!!!