2012-10-13

jak sernik dynia z cukinią w muffinowym cieście...

Składniki:


CIASTO: 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1 szklanka maślanka, 1/2 szklanki cukier, 2 krople olejek migdałowy, 2 szklanki mąka pszenna, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, NADZIENIE: - w opisie dynia brzoskwiniowa, - w opisie cukinia truskawkowa, 3 sztuki żółtka, 10 dag mąka pszenna, 3 białka piana ubita, 4 sztuki czekoladki pistacjowe


mokre składniki z cukrem i olejkiem migdałowym dobrze wymieszać - potem wsypać mąkę z proszkiem i wymieszać nie za dokładnie

do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i tartą bułką /24 cm/- włożyć z 3/4 ciasta - do reszty wsypać 2 łyżki kakao i wymieszać

dynia brzoskwiniowa z mojego przepisu TUTAJ

cukinia truskawkowa z mojego przepisu TUTAJ

słoiczki po dżemach

dobrze wymieszać z mąką, żółtkami

delikatnie wymieszać z ubitą pianą białek

na białe ciasto wyłożyć ciemne

na wierzch rozłożyć dynie z cukinią

piec w nagrzanym prodiżu około 45-50 minut

inne piecyki nagrzane 200C i do 50 minut

na koniec pieczenia na ciasto rozłożyć kawałki czekoladek z nadzieniem pistacjowym - ładnie się stopią

ciasto zostawić do całkowitego wystudzenia

ciasto wyszło bardzo wilgotne i w konsystencji i smaku przypomina ciasto sernikowe.........
SMACZNEGO!!!!